De Breuktocht

by Weerthof & Pagée

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

  -- De Breuktocht – De download bevat 20 tracks.
  START & EINDPUNT: Café d'n Boer, Corpus 2, Boxtel.

    €2 EUR  or more

   

1.
2.
3.
4.
5.
05:34
6.
03:38
7.
05:45
8.
9.
10.
11.
05:00
12.
13.
14.
15.
16.
17.
04:26
18.
19.

about

De Breuktocht voert je door Breukelen, een wijk in het Noord-Brabantse Boxtel. Niet echt een plek waar je zomaar een geluidstocht zou verwachten. Maar zet je je koptelefoon op, dan raak je verzeild in een avontuur waar feit en fictie vervloeien. Door binaurale opnametechiek lijkt het geluid van alle kanten te komen en weet je nooit helemaal zeker waar De Breuktocht eindigt en Breukelen begint. En het mooie is: jíj kiest waar het avontuur je heen leidt en hoe Boxtel zich ontvouwt, dus elke Breuktocht is anders.

Jouw keuzes kunnen je in deze tocht zomaar voeren langs de oertijd; de wereldvisie van hangjongeren, snackbarhouders of aimabele schavuiten; een bijna-doodervaring inclusief senioren-Sinterklaasbingo; een transcendentale trip door Ikea; het favoriete eten van mensen met een beperking en/of een bombardement op weg naar de laatste rustplaats van een plofkip. Gebaseerd op interviews met bewoners, curieuze anekdotes, associaties van de makers en visuele cadeautjes onderweg.

De breuktocht is tevens verkrijgbaar op Spotify, iTunes en Google Play.

In totaal bestaat de Breuktocht uit 20 tracks en bevat wiskundig gezien oneindig veel mogelijke routes. In de praktijk zijn dat er ongeveer 30.

De Breuktocht is de eerste samenwerking tussen Weerthof & Pagée. Weerthof is componist en producent van soundtracks en popsongs. Pagée is theatermaker en producent van kunstprojecten. Beiden wonen en werken in Den Bosch. De Breuktocht is de eerste in een serie soundwalks van Weerthof & Pagée. De volgende komt uit in september 2014 en wordt gemaakt in de Willem II (kunst) fabriek te ’s-Hertogenbosch.

Ook te verkrijgen op Spotify, iTunes en Google playstore.

--

ENG: De Breuktocht is an immersive sound journey, mixing fiction and reality through binaural audio. An exclusive and poetic discovery of Breukelen (the north of Boxtel) where you never quite know where De Breuktocht ends and Breukelen begins. And the best thing is: you choose where the adventure takes you and how Boxtel will unfold, so each time is different.

credits

released June 4, 2014

Concept en Productie: Joost van Pagée & Michiel van de Weerthof

Joost van Pagée: Script, dramaturgie, voice over
Michiel van de Weerthof: Compositie, sound design, recording, post-productie
Lot Broos: Voice over, redactie
René de Wilde: Mastering
Paul de Vreede: Vormgeving

Bas van den Nosterum & Ali Ghorbani van Stichting De Dolop - Ik neem je mee, van ome Pardoel

Mede mogelijk gemaakt door: Makershuis, Woonstichting Sint Joseph, VVV Boxtel, Beleef Boxtel

Zie individuele tracks voor credits en accreditering. - Vele geluidseffecten in De Breuktocht komen van The Freesound Project - freesound.org. - Bevat fragmenten van Matmos (For felix and all the rats, in nr 2), Boh Foi Toch (Balkenbrij, in nr. 10) en draaiorgel.tv (Dachstein Angels draaiorgel versie, in nr. 6 en 13). Gebruikt met toestemming, hartelijk dank daarvoor.

tags

license

Some rights reserved. Please refer to individual track pages for license info.

about

Soundtreks 'S Hertogenbosch, The Netherlands

Wij doen aan audio storytelling en maken oa podcasts, binaurale audioavonturen en gps dwaal-apps. // Soundtrek eropuit met Weerthof & Pagée.

contact / help

Contact Soundtreks

Streaming and
Download help

Redeem code